N O T E S

   

Cesta na snímku dovede neomylně každého, kdo po ni v tomto směru půjde, 
do národní přírodní rezervace Ransko v Chráněné krajinné oblasti Žďárské vrchy.
Také vězte, že někde právě zde (viz foto) plynule přecházím z Hornosázavské pahorkatiny
do přírodní oblasti Křižanovské vrchoviny.
(srpen 2020)

*

Notes neboli poznámkový blok nebo zde "blog blogu", čili takový Google Keep aneb kdo se v tom má vyznat. Tak bych mohl definovat tento text, který ovšem není standardním článkem, ale skutečně poznámkovým blokem. 

Záměrem je prezentace některých aktualizací blogu i doprovodného textu ve formě komentáře proloženého fotografiemi a dokumenty. Něco jako "kudy, tudy cestička" džunglí tohoto blogu. 

**

PROLOG aneb kde začít:

Prolog je v tomto blogu jakési úvodní slovo projektu. Blog může být leckdy džunglí různých článků. A když džungle, tak je třeba hledat cestu nebo se k ní nějak "prosekat", tedy orientovat se, aby ji mohl člověk lépe poznat. Na začátku je proto dobré mít nějaké to úvodní slovo neboli tedy prolog. Najít ho lze také v boční levé liště blogu, otevře se kliknutím na tlačítko vlevo nahoře na úvodní stránce blogu, vedle jeho názvu. V nabídce tam jsou pod sebou tyto možnosti:

•  Wikipedia (vyhledávač informací v on-line encyklopedii).
•  Translate (Google překladač do jiných jazyků, přeloží článek blogu v "cuku letu").
•  Přihlášení k odběru (zadáním emailové adresy k přihlášení odběru nových článků v blogu).
•  Související informace (odkazy na články v blogu, webové adresy i projekty v síti Facebook).

Před vstupem do jedlobukového pralesa v přírodní rezervaci Polom budeme jistě spokojeni, když najdeme nějaké to úvodní slovo o lokalitě, do které vstupujeme. Může být třeba na informačních tabulích, na snímku instalovaných Správou CHKO Železné hory, v záběru při vlastivědné stezce Krajem Chrudimky ve směru od Horního Bradla.
(září 2020)

 
INDEX neboli rejstřík

   Index je něco jako obsah v knize, tedy zde rejstřík článků publikovaných v blogu. Odkazované články pod štítkem ODKAZY mohou být také bez úvodního komentáře, prostě jsou doporučené ke čtení, otevírají se pak buď přímo (postranní lišta nebo odkazy v záhlaví blogu). V článku jsou však otevírané vždy do nového okna, pokud se prostě nevyskytla nějaká ta chybka. Tu lze však v blogu jednoduše opravit.

Aktualizace článků

Článek se může v blogu vyvíjet, tedy jako například v elektronické encyklopedii, tedy například ve Wikipedii. Objeví se nové poznatky, na místo se vrátím opakovaně po delším čase, nafotím nové fotografie či zaznamenám videoklipy. Pak přijde pochopitelně doplnění článku. Poslední aktualizace článku je pak vyznačena pod příspěvkem, pokud je uveden jiný autor článku, tak za jeho jménem.

***

Poslední aktualizace: CZ210503


Doporučené